onsdag 6 februari 2013

Matte på Youtube

Det finns fler och fler mattelektioner på nätet som faktiskt inte är så tokiga. Ofta är det korta genomgångar på några minuter där något gås igenom.
Nu är det även mer och mer vanligt att elever själva filmar och visar något de lärt sig. Detta lägger de upp på Youtube och klassen och andra kan ta del av detta. Fördelen är också att det kan bäddas in i en blogg/klassblogg och andra som missat genomgången eller behöver repetera kan titta på det sen. Detta ger ju också ett helt annat engagemang av eleverna som är mer delaktiga i sin undervisning.

Ett "Flippat klassrum" kallas det när läraren filmat en genomgång, lägger ut det så eleverna kan se på den innan lektionen så att man sedan kan använda lektionstid till att diskutera och arbeta vidare utifrån genomgången. Detta kräver naturligtvis mer av eleverna som är äldre och de har antagligen också en egen dator av skolan.

Jag har lagt ut en del filmer bland annat från "Kunskapshubben" med multiplikationssånger, decimaler, bråk och prefix på en sidoflik "Filmer om matte" längst upp på bloggen.

Må så gott!
Madeleine


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar