måndag 12 maj 2014

Benjamins (från Hjärnkontoret) resa från värdelös i matte till Årets folkbildare.

"Jag vet att vi alla jobbar häcken av oss för att få skolan till att bli en bättre plats för våra elever att vara i. Vi reformerar, utvärderar, reformerar, revolutionerar, flippar, digitaliserar och mycket mer. Allt detta är otroligt viktiga element för en hållbar lärmiljö, men den viktigaste nyckeln av dem alla är människor som Mats. Pedagoger som brinner för sina elevers välmående och självkänsla. Pedagoger som krigar för sina elevers rätt till upptäckarglädje och självständighet. Pedagoger som offrar mer än vad någon politiker någonsin kommer förstå eller lönesätta för att deras elever ska kunna gå rakryggade och stolta ut från klassrummet. 
Det är ER jag vill passa på att tacka i det här brevet. Det finns MASSOR av er därute som lyckas hålla era huvuden ovanför detta hav av dokumentationskrav för att skapa den trygghet och glädje som vi alla skriker efter."
 Ni måste bara läsa detta från Benjamin Singer och hans berättelse om att känna sig urkass och värdelös i matte till att komma över sin skräck och bli mattelärare och numera programledare för Hjärnkontoret.


Hälsningar Madeleine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar